Image

In het Cramer gamma

Hakselaars
Zitmaaiers
Vertikuteermachines
Bladzuigers
Veegmachines

Over Cramer

Als een technologiebedrijf zich sinds 1835 bewijst en van de 19de tot de 21ste eeuw continu dynamisch groeit, dan kun je er vanuit gaan dat er een goed bedrijf achterstaat: het vermogen om continu te veranderen, exibiliteit en zeker innovatie, door continu proactief te denken. De productiefaciliteiten van CRAMER voor tuinmachines in Leer (D, Oost Friesland) is een 5de generatie eigenaars beheerd bedrijf, CRAMER is particulier eigendom. De formule voor hun langdurig succes: technisch en kwalitatief altijd aan de top.

Reeds in de 19e eeuw stond CRAMER als smid zeer bekend als hoogwaardige leverancier voor de lagerdelen van windmolens. In 1920 bracht de ontwikkeling van de voor die tijd revolutionaire steenbrekermolens en de serieproductie hiervan een inke ontwikkeling- en groeispurt teweeg. Van deze smederij is later het ontwerp en productie ontstaan in Leer.
U kunt CRAMER producten bij tuinmachines Conell in Erpe-Mere kopen met het volste vertrouwen.
Begin 1945 nam de productie van landbouwmachines, zoals hooiblazers, hakselaars en aardappelmachines enorm toe. De actuele bedrijfsactiviteit van CRAMER nam toe vanaf eind jaren ‘70 uit de ontwikkeling van de hakselaarstechniek voor zowel de land- als tuinbouw met als voornaamste kenmerken: robuust, lange levensduur en hoge bedrijfszekerheid in combinatie met weinig onderhoud.

In de productiehallen (15.000 m2) produceert CRAMER met de nieuwste technologie de door de vakhandel en eindgebruiker gewenste topkwaliteit “Made in Germany”. Zo worden de staalplaten met precisie gesneden op een volledig geautomatiseerd lasersnijsysteem. Een poedercoating zorgt voor een optimale rand en bescherming tegen corrosie. En natuurlijk werken alle motoren van de afgewerkte eenheden zo stil en energiezuinig mogelijk daar zowel milieuvriendelijke technologie als “de modernste technologie” bij CRAMER behoren. Sinds de eerste windmolenlagers meer dan 175 jaar geleden.
Tuinmachines Erpe-Mere: grasmaaier, bosmaaier, kettingzaag, Makita, Echo, Etesia,